Goede punten van Geert Grote

De goede punten van Geert Grote zijn nooit eerder in boekvorm voor een groot lezerspubliek toegankelijk gemaakt. In deze hertaling kan zonder voorkennis of een historische achtergrond kennis gemaakt worden met het gedachtengoed van Geert Grote.

Het boekje ambieert echter meer dan louter kennisoverdracht. Het wil aansluiten bij de traditie van de Moderne Devotie waarin meditatie op korte teksten een scholingspraktijk was, een manier om praktische wijsheid te ontwikkelen, om inzicht in het juiste handelen te integreren in het karakter
van mensen.

De thematiek uit de tijd van Geert Grote past moeiteloos in de onze. Hebben we niet te veel? Zijn we niet te druk met aanzien, posities en macht en andere uiterlijke zaken, in plaats van innerlijke rijkdom en welzijn van onszelf en onze naasten? De thematiek lijkt tijdloos te zijn en Geert Grote geeft duidelijke, concrete adviezen en leefregels voor goed handelen en een juiste ‘innerlijke’ houding.

Over de auteurs:
Minke Tromp (1980) is organisatiefilosoof, organisatie-antropoloog en trainer/adviseur. Georg Hartong (1945) is classicus en enthousiast bibliofiel met speciale belangstelling voor oude Overijsselse drukken. Publiceerde tientallen artikelen over Overijssel, Deventer en de Moderne Devotie.

“Verlang niet naar vergankelijke winst. Heb niet teveel functies en doe niet teveel opdrachten tegelijk. De grootste verleiding schuilt erin de verleiding niet meer te voelen. De levenslessen van Geert Grote (1340-1384) kennen een verrassende en soms onthutsende actualiteit. Neem en lees.”
(Frits van Oostrom).


Titel:
Goede punten van Geert Grote
Auteurs: Minke Tromp / Georg Hartong
ISBN: 978-90-8773-021-5
Pagina’s: 92
Prijs: € 14,50

Bestellen via Bol.com

2017-03-27T11:01:41+00:00